Medikal Egzersiz

Kalça, diz, ayak bileği, omuz, dirsek ve el bileği gibi büyük eklemlerin ya da omurganın konservatif ya da cerrahi tedavilerinden sonra iyileşme sürecinde kaybolan kas gücünün yeniden kazanılması temel amaçtır.

Kas gücü ve özellikle de koordinasyonu yani kasların bir arada uyum içerisinde çalışma yetisi yeniden kazandırıldığında, kişinin günlük yaşam aktiviteleri, işi, sporu ve hobilerine herhangi bir kısıtlılık hissetmeden dönmesi mümkün olabilir. Uzun dönemde ise bu sorunların yeniden oluşmaması için koruyucu antrenman programına geçilmektedir.

Rehabilitasyon amaçlı uygulanan ve kas gücünü artırmaya yönelik egzersizler tek başına uygulandığında kişinin günlük yaşamına dönüş için yeterli olmayabilir.

Propriosepsiyon (derin duyu), eklemlerin, kapsül ve ligamentlerin, tendon ve kasların yapısında bulunan sinir uçları tarafından algılanan ve buradan beyne iletilen bir duyumuzdur. Temel olarak tüm bu yapıların uzaydaki konumları ve üzerlerine binen yüklerin, merkezi sinir sistemi tarafından algılanması olarak tanımlanabilir.

Bu farkındalık, tüm bu dokuların hasar görmeden uyum içerisinde çalışması için önemlidir. Bir yaralanma sonrasında yaralanan bölgedeki bu duyuda hasar oluşur ki, iyileşme sürecinde uygulanan rehabilitasyon programı mutlaka uygun proprioseptif rehabilitasyon programını da içermelidir.

Derin duyunun yeniden çalışır hale gelmesi kas iskelet sisteminin fonksiyonlarını tam kazanabilmesi için şarttır.

 

Hızlı iletişim
  • 0538 327 87 89
  • 0538 327 87 89
  • info@fzthaticebilgin.com
Bize Ulaşın
Hızlı iletişim

WhatsApp
Hemen Ara